Onze eigen wijn

Novigeer naar onder voor ingrediënten lijst, voedingswaarde en allergenen

Onze proefwijngaard hebben we aangeplant in 2012, met 60 stokken Pinot Noir en 80 stokken Chardonnay. Verder zo'n 25 Rieslings en een 10 tal Cabernet Frank.

Intussen staan er >250 stokken voor de productie van Lupus en Equis.

We trachten onze Lupus (Chardonnay) zo puur mogelijk te vinifieren, ons koel klimaat geeft een balans van mooie zuren en goede mineraliteit.

Onze Equis (Pinot Noir) geven we inmiddels een eigen identiteit, door een combinatie van lange en koele masseratie tijdens de gisting, en een gedeeltelijke hout lagering krijgt de Equis een zeer mooi balans van fruit, zuren in combinatie van hout en complexe smaken.

Het wijngaard beheer wordt samen met het mileu gerund, wat maakt dat er zo zorgzaam mogelijk wordt omgegaan met gewasbescherming, meestal gaat de keuze naar biologische producten, tevens wordt alles wat de wijngaard ons geeft, teruggegeven aan de  natuur. Voor de goede zorgen vragen we enkel het druivensap waar we onze lekkere wijn mee maken.

We gaan nu ook gebruik maken van milieu vriendelijke etiketten, deze worden gemaakt van de pulpafval van het suikerriet waar de suiker is van onttrokken. Deze worden ook heel eenvoudig in het recyclageproces van de glazen fles van elkaar gescheiden.

 

K wine Lupus * Chardonnay 2021 *  €9,20

Uitverkocht
K wine Equis * Pinot Noir 2020 Premium * €9,95 (6maanden houtlagering)

Botteling voorzien in Juni/ 2022

Bestellen via: Info@kwine.be 

Lupus

Allergenen & ingrediënten lijst Lupus en Equis

Lupus: SO2 (Sulfiet) 

Equis: SO2 (Sulfiet) 

Voedingswaarde

Hoeveelheid per 100 g

Energie (kcal) 82
Vet 0 g  
Verzadigd 0 g  
Cholesterol 0 mg  
Natrium 5 mg  
   
Koolhydraten 2,7 g  
Voedingsvezels 0 g  
Suikers 0,8 g